Vinduer
Ö-Metalls vinduer bygger på mere end 30 års erfaring. Vi var nogle af de første på markedet med bådvinduer opbygget af aluminiums profiler.

Vi har gennem årerne oplevet at dette system giver en række indskrænkninger i bådebyggernes muligheder for design samt problemer med holdbarheden. Vi har derfor valgt at udviklet et nyt system.

Vandskårne vinduer
Ö-Metalls vandskårne vindues system har 3 basale fordele:

  • design frihed
  • holdbarhed
  • styrke

Design frihed
Da Ö-Metalls vindues rammer er skåret i en computerstyret vandskærer er det muligt at producere alle mulige former i et bredt spektre af materialer og dimensioner.

Ö-Metalls rammer er ikke begrænset af at hjørnerne skal have en radius. Vi kan lave spidse hjørner. Vi har endvidere mulighed for at integrere sejlmærke eller logo i f.eks. sprosser o.l.

Vores rammer kan opbygges i en kombination af forskellige materialer således at en kombination af polerede rustfrie yderrammer med eloxerede aluminiums inderrammer er mulig.

Holdbarhed
Ö-Metalls vandskårne vinduer er normalt opbygget i saltvandsbestandigt aluminium, men kan også leveres i syrefast stål.
Fordelen ved at anvende saltvandsbestandigt aluminium er at dette kan avendes uden at skulle overfladebehandles inden kontakt med saltvand p.g.a. en speciel alu-legering.
Denne type aluminium bliver i dag anvendt af flere fritidsbåds producenter, som søsætter deres både uden nogen form for behandling.
Ö-Metall har valgt at tilbyde sine aluminiums rammer i en eloxeret udgave ud fra kosmetiske hensyn. Dette sikre dig at rammerne holder hvis dit anker eller spilerstagen ved et uheld skulle ramme vinduerne.

Styrke
Ö-Metalls vinduer er opbygget, som en konstruktionslimet kombination af glas og pladeramme. Derved opnår vi en styrke, som vi aldrig tidligere har haft mulighed for at kunne levere, med aluminiumsprofil vinduerne.
Opbygningen gør at monterede ruder ofte har større styrke end det stykke glasfiber, som er skåret bort havde.

Ramme typer

Type 1
Vindues rammerne er ikke faset på nogle af kanterne. Dette er derfor også den mest prisgunstige version, da den kræver mindst arbejde.

Type 2
Denne type er den som vores standard vinduer er opbygget ud fra, da den kombinerer pris og udseende optimalt.